Deugdenproject

Het Deugdenproject is opgericht in Canada, door Linda Kavelin-Popov, Dr. Dan Popov en John Kavelin, “the Virtues Project”. Het Deugdenproject is door de Verenigde Naties (United Nations) verkozen als beste opvoed- en omgangsprogramma ooit dat zowel cultuur als religie overstijgt.

www.deugdenproject.nl

Het Deugdenproject inspireert jong en oud(er): individuen, gezinnen, scholen en organisaties. Het heeft wereldwijd mensen bewogen verantwoordelijkheid te nemen voor verandering. Om een positieve levenshouding te ontwikkelen. Om met talenten bij te dragen aan de samenleving. Om negatief gedrag zoals pesten, grof taalgebruik, discriminatie, verslavingen en geweld te vervangen door deugden.

De 5-strategieën van het Deugdenproject.

“De 5-strategieën van het Deugdenproject zijn heel krachtige gereedschappen om in korte tijd heel veel over onszelf en groepsprocessen te weten te komen: wie je bent, wat je uitstraalt, wat je kerndeugden zijn en welke deugden je kunt ontwikkelen.”

  1. Benoem karaktereigenschappen met deugden; brengt karakter tot leven
  2. Herken leermomenten; brengt karakter tot ontwikkeling
  3. Stel duidelijke grenzen; brengt een klimaat van veiligheid en samenwerking
  4. Neem tijd voor rust, reflectie en bezinning; helpt om harmonie en verbinding te vinden
  5. Bied actief aandacht; ondersteunt gezondheid en groei

Cursussen.

Geïnspireerd door het deugdenproject biedt ik naast Deugdenyoga ook 2 daagse basiscursussen Deugden aan. Ik richt mij hierbij vooral op paardencoaches, individuen en teams binnen de gezondheidszorg.

Na deze basiscursus ontvang je tevens het erkende certificaat van het deugdenproject dat toegang geeft voor de 3 daagse verdiepingscursus. Hiermee kan je je zelf verder ontwikkelen tot begeleider van het deugdenproject.

Naast de paardencoaching en yoga bied ik workshops voor teams, individuen en collega-paardencoaches die het beste uit zichzelf en uit anderen willen halen.

Mijn expertise ligt vooral bij teams in de gezondheidszorg die op en positieve manier de samenwerking willen versterken.

De deugden en 5-strategieën zijn op eenvoudige wijze toe te passen in bestaande werkwijzen en methodes.

Door middel van het deugdenproject krijg je tools aangereikt om elke situatie bij te kunnen sturen en gepast te reageren. Als versterkende kracht kunnen paarden worden ingezet die het gedrag van het individu helpen weerspiegelen.