Workshops

Deugdenproject 

Het Deugdenproject is opgericht in Canada, door Linda Kavelin-Popov, Dr. Dan Popov en John Kavelin, “the Virtues Project”. Het Deugdenproject is door de Verenigde Naties (United Nations) verkozen als beste opvoed- en omgangsprogramma ooit dat zowel cultuur als religie overstijgt.

www.deugdenproject.nl

De 5-strategieën van het Deugdenproject

“De 5-strategieën van het Deugdenproject zijn heel krachtige gereedschappen om in korte tijd heel veel over onszelf en groepsprocessen te weten te komen: wie je bent, wat je uitstraalt, wat je kerndeugden zijn en welke deugden je kunt ontwikkelen.”

  • Benoem karaktereigenschappen met deugden; brengt karakter tot leven
  • Herken leermomenten; brengt karakter tot ontwikkeling
  • Stel duidelijke grenzen; brengt een klimaat van veiligheid en samenwerking
  • Neem tijd voor rust, reflectie en bezinning; helpt om harmonie en verbinding te vinden
  • Bied actief aandacht; ondersteunt gezondheid en groei

In de workshops worden de strategieën aangeboden die ieder mens in zijn of haar kracht kan zetten. De nadruk wordt gelegd bij het ontwikkelen en toepassen van de deugden, je zielskwaliteiten.

Workshops 

Naast de paardencoaching en yoga bied ik workshops voor teams, individuen en collega-paardencoaches die het beste uit zichzelf en uit anderen willen halen. De deugden en 5-strategieën zijn op eenvoudige wijze toe te passen in bestaande werkwijzen en methodes.

Door middel van het deugdenproject krijg je tools aangereikt om elke situatie bij te kunnen sturen en gepast te reageren. Als versterkende kracht kunnen paarden worden ingezet die het gedrag van het individu helpen weerspiegelen.