Wie ben ik

Mijn naam is Lian Kingma. Geboren in 1967. Getrouwd en moeder van 2 lieve jongens.
Ik ben opgeleid als verpleegkundige in de zorg voor mensen met een verstandelijk beperking. Na dertien jaar, onder andere als leidinggevende, met diverse groepen te hebben gewerkt ben ik overgestapt naar het opleiden en coachen van professionals in de zorg. Eerst in de zorg voor mensen met een verstandelijk beperking, later in de ouderenzorg. Voor teams binnen Zorg en Welzijn verzorg ik al enkele jaren workshops met onderwerpen als Kernkwaliteiten, communicatie, feedback/ complimenten geven en teamrollen.
Ik volgde de lerarenopleiding verpleegkunde en opleidingsmanagement.

In 2012 heb ik een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan: ik heb de opleiding tot Equine Assisted Coach gevolgd. Hiermee kan ik mijn liefde voor paarden en mijn werk als trainer/coach op een mooie manier met elkaar combineren. Ik heb ontdekt dat de inzet van paarden bij coachen en trainen een meerwaarde heeft in de bewustwording. Effect is er altijd.

In 2014 heb ik mij verder gespecialiseerd in het coachen van mensen met een licht verstandelijke beperking en kinderen uit geweldsituaties.

Jack

Bij individuele coaching werk ik samen met de jonge ruin Jack. Zijn moeder is een Tinker en zijn vader is mij onbekend. Gezien Jack’s prachtige gestippelde vacht zal hij mogelijk Appaloosa of Knabstrupper bloed in zich hebben. Vanaf onze eerste kennismaking wist ik dat hij speciaals was. Hij is nieuwsgierig naar wie je bent, zoekt nabijheid en verbinding. Hij is duidelijk in zijn feedback. Jack is hierdoor een geweldig paard, bij wie je je meestal snel op je gemak voelt. 

Deugdenproject, de rode draad

Eind 2014 maakte ik, door het doen van de basiscursus, kennis met het Deugdenproject. Ik raakte enthousiast over de Deugdentaal en de 5-strategieën. In 2015 ronde ik de opleiding tot docent deugdenyoga af en in september startte ik enthousiast in Wekerom met het geven van lessen.

Vanaf november 2016 mag ik mij gecertificeerd begeleider van het deugdenproject noemen. Na de verdiepingscursus kan en mag ik trainingen en workshops geven over het deugdenproject.

Mijn passie is om de 5-strategieën nog verder te ontwikkelen binnen de paardencoaching, yoga en workshops die ik geef. Lees meer over mij als begeleider.