Wie ben ik

Mijn naam is Lian Kingma. Geboren in 1967. Getrouwd en moeder van 2 lieve jongens.

Vanaf mijn 18e ben ik werkzaam geweest in de gezondheidszorg als verpleegkundige, opleider, trainer en adviseur. Uiteindelijk ben ik 32 jaar werkzaam geweest binnen Zorg & Welzijn. Dankbaar voor de rijke ervaring die ik hier heb opgedaan.

In de laatste jaren merkte ik echter dat ik vast begon te lopen, het werk gaf mij niet meer de voldoening die ik zocht en nodig had. Het werk koste mij meer energie dan dat ik nog had. In die tijd kreeg ik de diagnose fibromyalgie.

Ik dreigde in een gat te vallen. Om dit te voorkomen ben ik op zoek gegaan naar waar ik wel gelukkig van zou worden. Naar dat wat mij weer energie zou geven.

Deze zoektocht heeft een aantal leerzame en intensieve jaren opgeleverd.

Allereerst ben ik de opleiding tot paardencoach gaan doen. Ik zag het als kans om de liefde die ik al van jongs af aan voor paarden had, te combineren met het begeleiden van mensen. In deze opleiding leerde ik op een heel andere manier naar paarden, anderen en naar mijzelf te kijken. Maar het was nog niet genoeg.

Verder zoekend kwam ik in aanraking met het Deugdenproject en liet ik mij opleiden tot docent Deugdenyoga. Het Deugdenproject en deze yoga opleiding leerde mij nog dieper naar mijzelf te kijken. Bewust te worden van mijn krachten en op welke wijze ik deze in kon zetten. Ik ontdekte de diepe betekenis van de deugden en kreeg hierdoor een positievere kijk op het leven, op mijzelf en op anderen. De deugden en zijn 5 – strategieën werden een rode draad in mijn leven. Gemotiveerd om dit ook aan andere over te brengen liet ik mij opleiden tot begeleider van het Deugdenproject.

In 2017 heb ik de opleiding tot Yin yogadocent gevolgd. Als natuurliefhebber sprak deze vorm van yoga mij direct aan. En omdat het vooral gericht is op het bindweefsel, mindfulness en balans hoopte ik dat dit helpend zou kunnen zijn bij fibromyalgie.

 

Al deze kennis en ervaringen hebben mij uiteindelijk richting gegeven. De activiteiten die ik aanbied geven mij energie, maar ook rust en balans. En dit is wat ik ook jou wil bieden.

Goed voor jezelf te zorgen, je Yin en Yang in balans, een moment voor jezelf te gunnen, genieten van de natuur, een positieve blik op jezelf en je omgeving. Van alles een beetje, gewoon out of the box!