Paardencoaching

 

EAC-Equine Assisted Coach

Paardencoaching is letterlijk buiten de box. De activiteiten met een paard vragen je om uit je vaste kaders, je comfortzone te treden. Soms is daar moed voor nodig, vertrouwen of daadkracht. Dat maakt het mogelijk om op een nieuwe, andere, frisse manier naar een vraag en jezelf kijken. Het is een veilige en efficiënte methode om eventuele belemmeringen uit het verleden op te lossen, openingen naar de toekomst te creëren of tot meer zelfinzicht te komen.

Coaching met paarden kenmerkt zich door activiteiten die plaatsvinden op de grond, naast het paard en niet op het paard. Het gaat vooral om de relatie tussen jou en het paard. Als coach faciliteer en creëer ik leerkansen door de activiteiten op te zetten en te helpen bij de bewustwording.

Ervaringsgericht

Het is niet van belang of je een activiteit met het paard succesvol uitvoert. De aanpak die je kiest is nooit goed of fout. Het gaat om jouw ervaring en bewustwording.

Oplossingsgericht

Jij en het paard gaan samen met mij op zoek naar oplossingen voor je vraag. Je gaat onderzoeken welke deugden je nodig hebt en welke deugden je daar bij zouden kunnen ondersteunen. We gaan op zoek naar jouw kerndeugden. De focus ligt op het vinden van oplossingen en niet op het uitdiepen van problematiek.

Het paard spiegelt emoties met gedrag doordat hij feilloos aanvoelt wat er in de mens omgaat. Onbewuste emoties en processen komen aan het licht en vormen de opening naar verandering.

Ervaring met paarden is voor deze vorm van coaching niet nodig. Paarden hebben van nature een sterke wil tot samenwerking met de mens. In de praktijk blijkt dat eventuele angst voor paarden snel overwonnen wordt door de rustige wijze van coaching vanuit vertrouwen.

Collega paardencoach

Bij de Paardencoaching richt ik mijn activiteiten vooral op individuen en paren.

Daarnaast biedt ik mijn expertise als paardencoach aan bij collega coaches als tweede coach bij het coachen van groepen en teams.